søgemaskineoptimering af blogindlæg begynderfejl

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Forkert søgeordsplanlægning og teksnisk opsætning af blog

 – planlægger man titlen på sine indlæg forkert så kan det hurtigt være spildt arbejde. Det er vigtigt at komme rigtigt fra start.

Fejl i opsætning af din blog

Er din blog sat op rigtigt så bliver titlen på dit indlæg til dit titel-tag altså dine søgeord. Det samme bliver navnet på linket, hvilket også er meget vigtigt. Er du nybegynder med seo på blogindlæg så er det at sikre sig at din side har denne indstilling sat op korrekt. Man kan selv tvinge titeltag og navn på link til at være anderledes end titlen, det er en mindre detalje. Det skal være let for alle at komme rigtigt fra start, denne indstilling er nødvendig, det er ikke altid en standard indstilling. I wordpress er det -> indstillinger -> permanente links -> navn på indlæg.

Nu behøver du bare planlægge titlen på dine indlæg ordentligt, den er dine søgeord

Seo og planlægning af søgeord

Selve planlægning af søgeord er der ingen grund til at komplicere med dyre tools. Jeg anbefaler ikke det her fordi det er gratis men også fordi at målt konkurrence ikke er det samme som din egen faktiske fornuft, og antallet af søgende på en sætning ikke altid harmonere med konkurrencen. Vi ønsker at finde søgetermer hvor vi kan komme i top 3. Vi skal altså lave noget der er bedre end dem i top 3..

Så længe at google bliver ved med at skrive for dig så er der nogen der søger på det. Så vælg din sætning og tjek hvordan konkurrencen på siderne i top 3 den er.

Tjekker vi her fx bare som vist. ”hvilken kaffe” så ville vi opdage at vi ikke havde en chance på side 1 overhovedet, når det sker så vælger vi den længere, mere specifik som fx ”hvilken kaffe indeholder mest koffein” her kan vi se at vi nemt har en chance i top 3 på side 1. Fra start ønsker vi at gå efter det hvor der ikke er så meget konkurrence.

Er konkurrencen alligevel for skarp eller du vil bare have flere ideer så scroll ned i bunden og tjek sætningsforslagne ”relaterede søgninger nederst”

Ønsker du alligevel at tjekke antal søgninger på en sætning så kan man oprette en kampagne ved google ads, sætte den på pause, skifte til expert tilstand og så har du gratis adgang til googles søgeordsplanlægning. Men hold nu fokus på visuelt at tjekke konkurrencen på første side i google ud.

Seo og sidetitel

Din seo sidetitel  her var min dyreste købte begynderfejl at gentage de hovedsøgeord der var på en side, i sidetitel-tag på andre sider også. Det kan skabe konflikt imellem hvilken side der skal tillægges værdi. Derfor er det bedst hvis dine sidetitler adskiller sig væsentligt fra hinanden.

Dit titeltag (søgeord) genereres automatisk ud fra overskriften på dit blogindlæg hvis det er sat rigtigt op. Det gør det let for en begynder.

titeltag er den overskrift der er til visning i søgeresultaterne.

hvad skal jeg mon blogge om

Intern og extern linkstruktur i blogindlæg.

link som anchor i tekst, marker det lille stykke tekst der i  giver mening i forhold til den side du linker hen til og lav det om til et link.

Interne links åbner i samme side, eksterne links åbner jeg selv i ny fane, brugeren skulle gerne blive på din egen side også. Link så meget du overhovedet kan få det til at give mening i forhold til hvad din side den handler om.

Læs mere om hvorfor du bør linke ud hos bundtofte

 

For korte blogindlæg?

Hurtigt vil du lære at lange blogindlæg kommer højt op i google, det vil også være et forkert fokus. Dog er det sandt, men.. hold dig til godt indhold med god kvalitet der er interessant at blive ved med at læse på – sørg for at du har svaret. 

For store billeder i blogindlæg

Resize dine billeder før du uploader dem. Fx til en bredde på 800 pixel, det er mere end rigeligt til et blogindlæg. De fleste billeder nu til dags er alt for store og de bliver ikke mindre fordi du scaler dem mindre på selve hjemmesiden det er stadig et billede på 4500×5200 ca 5mb, det er alt for store billeder for siden at skulle loade, den bliver langsom af det.

Hvor kan jeg finde billeder til blogindlæg? der findes billeder der kan bruges privat så vel som til kommercielt brug. Jeg anbefaler at hente billeder hos unsplasch

Seo blogindlæg og fortrydelsesretten

Vi har valgt vores sidetitel altså navn på vores blogindlæg, og  link til siden matchede så fint. Nu opdager vi så at det er forkert eller kunne være bedre. Hjæælp! Sidetitel-tag kan man altid bare ændre i, men det skal give mening i forhold til linket.

Man ændrer ikke bare linket uden 301 redirect det vil være som de dyrt købte begynderfejl nede på den lokale bodega – i wordpress bruger jeg et app der hedder “redirection”

Samme sted som du navngav dit indlæg kan du scrolle ned og redigere dit sidetitel-tag i yoast der er til visning i google. Typisk vil det adskille sig fra navnet på dit indlæg ved at være længere, starte med søgeordne om muligt og være fangende så man får lyst til at klikke.

seo blogindlæg

 

Hav god backup af din blog

ja din host har sikkert backup, men sørg for at have extern backup af din blog, det koster næsten ikke noget, eller kan være gratis. Skriv gerne dine blogs i et dokument før du vælger at sætte dem ind på hjemmesiden.

plugin – updraftplus

Hold ud. Lav være med at give op for tidligt som ny blogger, du har skrevet i 6mdr og postet mange indlæg og kan ikke forstå hvorfor du ingen trafik får, du kan have gjort alt rigtigt, din seo var fin, dit indhold var godt, du skulle bare have haft lidt mere tålmodighed.

relaterede indlæg