Hvordan man laver sin egen blog
hvordan.laver.man.sin.egen.blog
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
 1. Valg af hosting
 2. Hvad skal jeg oprette hjemmesiden i
 3. Metode til at oprette din nye hjemmeside med en blog i wordpress
 4. Valg af plugins
 5. Valg af tema til installation i wordpress
 6. Sitemap og google
 7. Hvordan man kommer til visning med sine sider og blogindlæg

Hvordan du laver din egen blog vil jeg her komme ind på så simpelt som muligt og samtidig aflevere det med stor mulighed for succes. Så jeg sætter i gang med processerne og de steder hvor jeg mener at man som ny kan klare det selv der slipper du får mere af mit vrøvl.

 

1. valg af hosting når du skal

Det betaler sig, at give det lille beløb, den lille hosting plan hos unoeuro koster, rabatkode DGZM32. Her har du samme sted mulighed for at købe dansk domæne. Så du skal ikke rode med at få domænet til at pege på serverne der hvor din side hostes. Serverne ligger i Danmark/tyskland det kunne ikke være bedre. Du er kørende for omkring 300,- kr om året, det er ikke det store lån i banken, der her er på spil. Her kommer du super let i gang, alle kan være med.

Hos unoeuro er der også mulighed for at vælge et gratis ssl certifikat. Der skal du ind i kontrol panel, website -> https beskyttelse -> og så vælge “Lets encrypt dv-certifikat” 

Vi ønsker ikke at skulle hente trafik på siden i Danmark fra en server i usa fordi det vil være skidt at trække data derfra, det vil meget let få din side til at være langsom. Installationen skal ligge på servere i eu – jo tættere på Danmark jo bedre.

Der findes steder, hvor det kan gøres fuldstændig gratis, men prisen for det kommer når du skal have eget domænenavn, gratis er et dårligt ord hvis du vil have et godt fundament. Det anbefales at have et dansk domæne hvis siden skal være på dansk. Det vil sige domænenavnet ender på.dk

2. oprette egen blog og valg af cms.

Ja hvad skal man oprette sin blog med? CMS (Content Management System)

Brug wordpress som cms – det er altså her du bygger din nye hjemmeside til visning i google. Det er gratis og open source – som udgangspunkt så finder du her den allerstørste variation af plugins, og de fleste fungerer fint med den gratis version. Hold godt fast! Der er 75.000.000 aktive installationer af wordpress, og det er der en årsag til. >undgå wordpress.com. Brug 1 click install hos unoeuro.

3. metode til at oprette din nye hjemmeside med en blog i wordpress.

Start med at sætte din nye hjemmeside til ikke at blive indekseret. Når du mener du er ved at være færdig med at lave din egen blog så slå det fra igen.

bed.søgemaskine.om

Brug youtube videoer til at lære. Det er let at pause videoen og selv gøre det samme ved siden af som lige er set. En video på omkring 30 min er fint. Det kan tage lang tid at komme igennem derfor så kort og simpel en video som muligt. Nogen videoer har mere avanceret indhold end andre og det er altid svære end det ser ud til. Derfor tilføj “beginner” til din søgning hvis du er nybegynder.

Typisk bruger jeg engelsktalende videoer gerne af wptuts  hans guides er ikke just for begyndere han har dog nogen der er særligt egnede for begyndere. Han er rigtig dygtig til elementor.

James Stafford laver videoer som er utroligt lette at følge. Han har ikke så meget med Elementor, men hvis du skal bygge din første hjemmeside selv, så vil han nok være sagen.

 

Er du ikke så god til Engelsk så brug automatisk oversættelse til danske tekster.

hvordan.opretter.man.en.blog

 

Der er en god portion af  facebook grupper, hvor man let vil kunne finde hjælp, hvis man skulle støde på besværligheder.

4. valg af plugins

Undgå at bruge alt for mange plugins som nybegynder, og husk at jo flere aktive plugins desto langsommere kører siden.

Advarsel: det er ofte ved brugen af plugins det kan gå galt – husk backup

Plugins

 • yoast seo 
 • Really Simple SSL
 • Redirection
 • Head, Footer and Post Injections 
 • Wordfence 
 • Updraftplus
 • WP fastest cache
 • Smush Image Optimization

 

Jeg betaler helst ikke for plugins kun elementor pro heller ikke yoast, det fungerer fint som det er. Det jeg så mangler i yoast seo ved kun at benytte gratis versionen har jeg i Redirection og head, footer og post injections. Men hver sin smag og budget

Skal du opdater plugins på din wordpress side så gør det som det første  på dagen. Det går kan gå galt når man opdatere plugins – dit backup blev taget om natten hos unoeuro.

 

Sikkerhed

Sikkerheden på din side består af et plugin og din sunde fornuft.

wordfence som antivirus, firewall og mulighed for at sætte dobbelt autorisation og ved login

Har du ikke allerede valgt et absolut komplekst kodeord til login i wordpress som du ikke bruger andre steder så er tiden for det nu. Man kan risikere også at skulle ændre det i wp-config.php. Det kan ændres flere steder – kontrolpanel ->brugere

hos unoeuro har du adgang til hjemmesidens filer uden brug af ftp. under file manager

egen.blog.lave

 

Backup

 

Backup er klogt selv om din host tager backup så kan du få ødelagt alt hvis din side skulle blive hacket.

Top 7 backup plugins wordpress

Updraft kan være et fint valg – her har du mulighed for at lave backup gratis manuelt

Hastighed på hjemmesiden

Det er ikke at bekymre sig så meget om hastigheden til at starte med, så længe du laver dine billeder mindre før du uploader dem til hjemmesiden. Så disse 2 plugins kan du springe over til en start.

Som nævnt så bruger jeg WP fastest cache da det for mig har givet de bedste resultater. Det man ønsker i et værktøf til at opdatere hastigheden på ens hjemmeside er i den grad “gzip” 

Samt – Smush Image Optimization – dine billeder kan miste for mange pixel og blive grynede så hvis du ikke har problemer med hastigheden..

Man kan teste hastighed mange steder – jeg tester som regel hos pingdom fra en server i england og den i tyskland. Jeg googler også gerne et par af mine sider og prøver at opleve hjemmesidens hastighed. – så længe man er under 2 sekunder er det rigtig godt. 

pingdom til test af hastighed

google hjemmeside hastighed

5. Valg af tema til instalation i wordpress

Tema

Kontrolpanel -> udseende -> temaer

Oceanwp er et godt tema + (plugin Ocean Extra)

Skal du bygge med Elementor Pro. Så brug det tema der hedder “hello elementor” alt det overflødelige er skåret fra; det er nemmere og har en klar fordel med hensyn til din hjemmesides hastighed.

Plugins i forbindelse med dit tema.

Elementor 

Elementor pro (downloaded på elementors hjemmeside og uploades under plugins)

Premium addons for elementor.

 

Elementor Pro – En træk og slip side bygger. Man kan trække og slippe elementer ind som man kender det fra så mange andre sider. Den kan bygges ind i wordpress og er tidens bedste og den mest avancerede. Det er ikke så let som det ser ud til, at få det hele til at spille, men når først man forstår den så giver den klart de bedste og fedeste sider i wordpress. Det kræver en del tid at lære at bruge den ordentligt. Prisen er ret så lav og man vil spare penge for at købe programmer senere hen. 

 

6. Sitemap og google

Her efter så er det med at få oprettet dig i google search console – koden for at bekræfte ejerskab kan du indtaste i yoast.

ny blog med elementor pro

Her efter indsende dit sitemap.  Der indtaster du bare sitemap.xml 

oprette sin helt egen blog med elementor pro

Search console giver dig det meste du har brug for som ny blogger til visning i google. Statistik og muligheden for at sende nye eller opdaterede sider til indlæsning i google med det samme og meget mere. Her vil du også få en meddelelse, hvis der er fejl i forhold til læsning af din side i google. Der går nogen dage før der er samlet data nok til statistik. Der går nogen dage før der er data at læse; det er normalt. Hvis bare dit sitemap accepteres med succes er det fint.

 • Dansk sproget side med visninger i udlandet.

Efter en lille måneds eller to – ønsker man at tjekke lokation for sine visninger i google. Search console -> effektivitet -> lande. Ønsker du ikke visninger i udlandet med dit .dk domæne og du ikke aktivt har valgt noget andet. Så skal der ikke være nogen visninger i udlandet. 

Har du et andet domænenavn end .dk med dansk sprog på hjemmesiden og vil kun til visning i Danmark så skal du aktivt vælge det i search console. Hvis du får problemer med visninger i udlandet med en dansk sproget side så er det med at få det rettet, hvis ikke du får det rettet så kommer det aldrig til at gå godt. Det vil typisk kun ske hvis der er mange engelske ord på siden, derfor forsøger jeg altid at skrive med danske ord hvor det er muligt. Goetragetly kan give dig en ide om hvilke parametre der måles med. 

 • Øvrig navigering og forståelse af fejl i search console

I google search console ligger der en gammel og en ny version. nogen funktioner er stadig kun til brug i den gamle version. Her er et godt indlæg hos bundtofte beskeder om fejl i det nye search console

7. Hvordan kommer man så til visning i Google med sider og blogindlæg?

Jeg vil her kort forklare det mest simple og basale. Det kan give succes.

kontrolpanel -> indstillinger -> permanente links -> sæt til “navn på indlæg”

hvordan man laver sin egen blog permanente links

Planlæg søgeordne til dit indlæg og opret dit indlæg som spørgsmålet der blev stillet i google. Eksempel “hvordan laver man sin egen blog” Nu er dit side-titeltag og h1 hovedoverskrift samt link ens. Det er ikke så dårligt til en start, du kan altid lære at tweake dit link og dit sidetitel-tag i yoast.

Skab en god intern og extern linkstruktur.

Omdøb dine billeder til et søgeords relevant navn i forhold til indlægget og resize dem inden du uploader dem til fx en bredde på 800 pixel.

Du kan eventuelt tage et kik på mit indlæg vedrørende et godt layout til blogindlæg  h2, h3 underoverskrifter.

 Det er nemlig ret så omfattende, at tilegne sig en bred viden omkring seo. Dog er det min holdning, at du kan klare dig til en start med den basale viden. Jeg har haft helt nye blogs uden et eneste indgående link, der kom på første side fra det øjeblik siden bliv indlæst i google. Andre er der gået flere måneder med at få op på første side, og der er masser af indlæg, der aldrig er kommet på første side. Et domænes rangering tager tid og hårdt arbejde at bygge op.

Du kan tjække dit domænes rangering hos ahrefs. Der går nogen måneder før du kan aflæse dit nye domæne der inde hvis det ellers i tiden har fået nogen refererende domæner, altså nogen der linker til din side, det er vigtigt!

Brugerens oplevelse

Hold fokus på brugerens oplevelse af at lande på din hjemmeside, i forhold til de ord brugeren brugte for at lande på siden. Hold fast i brugeren. Det er ikke så svært, for du vil vide hvad de søgte på for at lande på siden. Uanset hvad og hvorfor så giv gerne dine tekster et personligt præg om hvordan det kom til at virke for dig hvis du er på vej til at blive blogger. Det vil gøre dem unikke og interessante. Pas på at siden ikke kommer til at handle om noget andet end dine underoverskrifter der er i henhold til din hovedoverskrift. Gør det til dit eget, og gør det let at læse.

Kontakt – hvis du ønsker at jeg skal bygge dig en blog i Elementor pro.

Anno 2019

kr3100
kr 2200 engangsbetaling / inkl moms
 • 1 års hosting i Danmark
 • domænenavn
 • wordpress
 • elementor pro
 • search console
 • rådgivning
 • blog
 • mail
i denne uge