Hvordan man laver sin egen blog
hvordan.laver.man.sin.egen.blog
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest

1. valg af hosting når du skal

Vi ønsker ikke at skulle hente trafik på siden i Danmark fra en server i usa fordi det vil være skidt at trække data derfra, det vil meget let få din side til at være langsom. Installationen skal ligge på servere i eu – jo tættere på Danmark jo bedre.

Der findes steder, hvor det kan gøres fuldstændig gratis, men prisen for det kommer når du skal have eget domænenavn, gratis er et dårligt ord hvis du vil have et godt fundament. Det anbefales at have et dansk domæne hvis siden skal være på dansk.

Det betaler sig, at give det lille beløb, den lille hosting plan hos unoeuro koster, rabatkode DGZM32. Her har du samme sted mulighed for at købe dansk domæne. Så du skal ikke rode med at få domænet til at pege på serverne der hvor din side hostes. Serverne ligger i Danmark/tyskland det kunne ikke være bedre. Du er kørende for omkring 300,- kr om året, det er ikke det store lån i banken, der her er på spil. Her kommer du super let i gang, alle kan være med.

Hos unoeuro er der også mulighed for at vælge et gratis ssl certifikat. Der skal du ind i kontrol panel, website -> https beskyttelse -> og så vælge “Lets encrypt dv-certifikat” 

2. opret min egen blog og valg af cms.

Ja hvad skal man oprette sin blog med? CMS (Content Management System)

Brug wordpress som cms – det er altså her du bygger din nye hjemmeside til visning i google. Det er gratis der kan tilkøbes meget, men som udgangspunkt så finder du her den allerstørste variation af apps, og de fleste fungerer fint med den gratis version. Hold godt fast! Der er 75.000.000 aktive instalationer af wordpress, og det er der en årsag til. >undgå wordpress.com. Brug 1 click install hos unoeuro.

3. metode til at oprette din nye hjemmeside med en blog i wordpress.

Brug youtube videoer til at lære. Det er let at pause videoen og selv gøre det samme ved siden af som lige er set. En video på omkring 30min er fint der kan altså godt gå en del timer før du har været det igennem og her efter er klar til at begynde at skrive på din nye side.

Typisk bruger jeg engelsk talende videoer og guides. Er du ikke så god til engelsk så søg på dansk. 

Eller brug automatisk oversættelse til danske tekster.

hvordan.opretter.man.en.blog

 

Der er en god portion af  facebook grupper, hvor man let vil kunne finde hjælp, hvis man skulle støde på besværligheder.

4. valg af plugins - tema og google

Undgå at bruge alt for mange plugins som nybegynder

Plugins

  • yoast seo 
  • Really Simple SSL
  • WP Super Cache
  • Redirection
  • Head, Footer and Post Injections 

Start med at sætte din nye hjemmeside til ikke at blive indekseret. Når du mener du er ved at være færdig med at lave din egen blog så slå det fra igen, og sæt yoast seo op og indsend dit sitemap i search console.

bed.søgemaskine.om

Jeg betaler ikke for plugins kun elementor pro heller ikke yoast, det fungerer fint som det er. Det jeg så mangler i yoast seo ved kun at benytte gratis versionen har jeg i Redirection og head, footer og post injections. Der har jeg mit analytics  tag hvilket kan være ligegyldigt hvis du er ved at lave din første blog. 

Du får også brug for at installere noget sikkerhed på din side. Nu skal der først noget trafik på din side, men når du vælger et plugin til sikkerhed på din blog så se dig godt for hvordan man anvender det, af samme grund anbefaler jeg ikke et.

Tema

Kontrolpanel -> udseende -> temaer

Oceanwp (begvedliggende wordpress tema)

Plugins i forbindelse med dit tema.

Elementor 

Elementor pro (downloaded på elementors hjemmeside og uploades under plugins)

Ocean Extra 

Premium addons for elementor.

Jeg bruger sådan set ingen funktioner i Oceanwp tema når jeg har pro versionen af elementor

Elementor Pro – En træk og slip side bygger. Man kan trække og slippe elementer ind som man kender det fra så mange andre sider. Den kan bygges ind i wordpress og er tidens bedste og den mest advancerede. Det er ikke så let som det ser ud til, at få det hele til at spille, men når først man forstår den så giver den klart de bedste og fedeste sider i wordpress. Det kræver en del tid at lære at bruge den ordentligt. Man henter Elementor og henter pro fra deres hjemmeside. Prisen er ret så lav og man vil spare penge for at købe programmer senere hen. 

Skal du opdater apps så gør det som det første  på dagen. Det går kan gå galt når man opdatere plugins – dit backup blev taget om natten hos unoeuro.

Her efter så er det med at få oprettet dig i google search console – koden for at bekræfte ejerskab kan du indtaste i yoast.

Her efter indsende dit sitemap.  Der indtaster du bare sitemap.xml 

Search console giver dig det meste du har brug for som ny blogger til visning i google. Statistik og muligheden for at sende nye eller opdaterede sider til indlæsning i google med det samme og meget mere. Her vil du også få en meddelelse, hvis der er fejl i forhold til læsning af din side i google. Der går nogen dage før der er samlet data nok til statistik. Der går nogen dage før der er data at læse; det er normalt. Hvis bare dit sitemap accepteres med succes er det fint.

  • Dansk sproget side med visninger i udlandet.

Efter en lille uges tid ønsker man at tjekke lokation for sine visninger i google. Search console -> effektivitet -> lande. Ønsker du ikke visninger i udlandet med dit .dk domæne og du ikke aktivt har valgt noget andet. Så skal der ikke være nogen visninger i udlandet. 

Har du et andet domænenavn end .dk med dansk sprog på hjemmesiden og vil kun til visning i Danmark så skal du aktivt vælge det i search console. Hvis du får problemer med visninger i udlandet med en dansk sproget side så er det med at få det rettet, hvis ikke du får det rettet så kommer det aldrig til at gå godt. Det vil typiks kun ske hvis der er mange engelske ord på siden. Goetragetly kan give dig en ide hvilke parametre der måles med. 

  • Øvrig navigering og forståelse af fejl i search console

I google search console ligger der en gammel og en ny version. nogen funktioner er stadig kun til brug i den gamle version. Her er et godt indlæg hos bundtofte beskeder om fejl i det nye search console

5. Hvordan kommer man så til visning i Google med sider ogblogindlæg?

Det vil være en god idé at sætte sig ind i mindst det basale omkring seo ( søge maskine optimering). Du vil igen få mest ud af en video, tilføj søgeordet “begynder” – det er nemlig ret så omfattende, at tilegne sig en bred viden omkring seo. Dog er det min holdning, at du kan klare dig til en start med den basale viden. Jeg har haft helt nye blogs uden et eneste indgående link, der kom på første side fra det øjeblik siden bliv indlæst i google. Andre er der gået flere måneder med at få op på første side, og der er også indlæg, der aldrig er kommet på første side. Et domænes rangering kan tage tid og kræve hårdt arbejde at bygge op.

Brugerens oplevelse

Hold fokus på brugerens oplevelse af at lande på din hjemmeside, i forhold til de ord brugeren brugte for at lande på siden. Hold fast i brugeren. Det er ikke så svært, for du vil vide hvad de søgte på for at lande på siden. Uanset hvad og hvorfor så giv gerne dine tekster et personligt præg om hvordan det kom til at virke for dig, det vil gøre dem unikke og interessante, det er så at passe på at siden ikke kommer til at handle om noget helt andet. Der er så mange ligegyldige fyld tekster med indsatte søgeord hvor der er hentet lidt fra her og der. Gør det til dit eget, og gør det let at læse.

Jeg vil dele mine egne seo begynderfejl med dig her. Så når du har bygget din hjemmeside så vend tilbage hertil – du kan lige så godt slippe for de klassiske fejl, så de ikke skal hæmme dig for visning af dine grundigt udførte unikke tekster i Google.

Ønsker du at jeg skal lave en blog for dig og lære dig det mest basale omkring seo, så kan du læse mere omkring mulighederne for at bestille din egen blog her.

Anno 2019 plus

3600,-

inklusiv moms

Anbefalet personlig/informativ blog

XML Sitemap