blogindlæg genre hvordan

Blogindlæg genre bliv klogere på bloggens genretræk

Der findes forskellige typer af blogs i hver sin genre. Hvilke genretræk i en blog der passer til dig og hvad du kan bruge det til som læser eller skribent af online tekster kan du blive klogere på her.

 

Genre personlig blog

Her kan der skrives om det meste livet byder sig af egne oplevelser og interesser. 

Det er typisk for denne type af genre at men skriver om egne personlige erfaringer med en læring man har gjort sig.

Genre informativ blog

Det der gør denne blog genre særlig er, at man ofte holder sine egne erfaringer op i mod faktuel viden fra velkendte kilder og videregiver så korrekt informativ information som muligt. Her afsøges også emner man måske ikke ved så meget om i forvejen.

Genre virksomhedsblog

Denne genre som navnet lyder har til hensigt, at promovere en virksomhed. Denne er direkte tilknyttet virksomheden.

Blogging til virksomheder, har et meget ligetil formål – at rangere din hjemmeside højere i Google’s søgeresultater, f.eks. Øge  synligheden.

blogindlæg genre

Formål

Ens for alle disse genre er, at de som oftest har til formål at skabe gode placeringer for de enkelte indlæg i søgeresultaterne. Det kan naturligvis på alle måder være med til at være en indtægtskilde.

Nogen er startet ud for sjov imens de var hjemmegående og har skrevet  om deres liv. For først senere at få øje på at de havde skabt noget der kunne vær interessant for virksomheder.

Andre har en mere specifik og professionel tilgang til det fra start og har nøje udvalgt nichen.

Er disse genre til lige stor gavn?

Disse genre kan være til lige stor gavn for os som læsere. Om det er en personlig, informativ eller en virksomhedsblog så kan informationen være god og faktuel eller ikke. 

Det er godt at vide; at når vi finder information på internettet, så er det højest sandsynligt, at der bliver promoveret noget på en eller anden måde. Led derfor ikke kun efter dit svar et sted, men kig dig omkring – vær’ kritisk over for kilden.

Hvilke blogs er mest interessante.

Den type af blog der er mest interessante for dig som læser; er når du finder det svar du leder efter, og samtidig har mulighed for at finde andre svar inden for samme emne. Du kan finde svaret på mere end de spørgsmål du havde søgt efter.

Det er nu hyggeligt når man kan mærke læseren er ærlig en personlig blog er altid god. Her kan man ofte også genkende noget fra sig selv og det er med til at gøre det interessant at læse videre.

Hvad er en niche blog?

En niche blog er en hjemmeside som så mange andre blogs. Denne er bare afgrænset til et bestemt emne og ofte specificeret i forhold til det. Domænet er ofte navngivet så det giver mening i forhold til emnet.

Fordelen er at det er nemt for søgemaskinerne (google) at forstå hvad det handler om, og det er nemt for bloggeren at bevise, at man har alt indholdet vedrørende emnet.  Sådan en blog har en klar fordel, fordi den let kommer til at opfylde alle de betingelser, der skal til for at få gode placeringer. 

Den er spændende at besøge fordi der er mere brugtbart information om emnet – end det der først blev søgt efter.

Nyttigt indlæg? - del gerne

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email
blogide.logo